Mitt extra liv

Johan Unenge

mittextralivMitt extra liv utspelar sig i staden Hellevik. Där handlar det mesta om basketlagets matcher och hur det går med infångandet av flyktingarna.

Det går jättebra för basketlaget, de leder ligan och lagets bästa spelare är Yossefs en utländsk superspelare. Samtidigt som invånarna i staden kämpar för att han ska få stanna i Sverige och slippa utvisning jagas andra flyktingar som befinner sig i samma situation. Bokens berättare och huvudperson är Mattias, en kille som går på högstadiet. Han är inte speciellt engagerad i jakten på flyktingarna utan sitter mest hemma och spelar Mortal Combat med sin kompis Ubbe. Det hela kulminerar när Mattias ställs inför en svår situation och han blir så illa tvungen att skaffa sig en åsikt och att välja.

Det här är inte bara en vanlig roman med text sida upp och sida ner. Det är en serieroman som blandar text och bilder med ojämna mellanrum. Bilderna sammanfattar inte det man har läst utan leder istället handlingen vidare. Johan Unenge har både skrivit berättelsen och gjort teckningarna i denna speciella bok.mitt-extra-liv_storpocket

Mitt extra liv är en mycket tänkvärd bok som tar upp många frågor om främlingsfientlighet och grupptryck och om att våga stå för vad man tycker.

Karin Jilsén

Annonser

2 tankar om “Mitt extra liv

  1. Ping: Skolbiblioteken mot rasism | Skolbiblioteken i Varbergs kommun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s