Mysteriet på örnklippan

 av Kristina Ohlsson

l_pirat_ohlsson_mysteriet_pa_ornklippan_front-226x300Kristina Ohlsson har gjort det igen!! Hon har skapat en berättelse som är så spännande att man omöjligt kan lägga ifrån sig boken förrän man läst klart. Huvudpersonerna, Bonnie och Charles, är lätta att känna igen sig i men som alltid väver Kristina Ohlsson in spöken och magi i berättelsen vilket gör den extra spännande.

Bonnie och Charles är styvsyskon och bor med sina respektive föräldrar. Föräldrarna har bestämt att hela familjen ska flytta till London på obestämd tid. Beskedet kommer som en chock för barnen och i ren protest bestämmer de sig för att rymma hemifrån. De åker till Bonnies mormor Vivien som bor i ett stort gammalt hus på en plats som heter Skuggviken. Huset ligger högst upp på en klippa och till sin hjälp att sköta huset har hon Alba och Douglas. Där bor också ridläraren Paul. När barnen plötsligt dyker upp i Skuggviken blir Vivien mycket förvånad men också glad. Bonnie har inte träffat sin mormor på flera år eftersom Bonnies mamma och Viven inte kommer överens.

I Skuggviken finns en gammal fyr men den har inte använts på över hundra år ändå råkar Bonnie se fyren blinka till en natt. När de senare undersöker fyren verkar det som om någon nyligen varit där. Varför??

De får också höra en gammal historia om den huvudlöse Hämnaren som ibland kommer tillbaka för att hämnas och hämta ett barn. Bara för ett par dagar sedan har en liten pojke, Sven, försvunnit. Kan det vara Hämnaren som återvänt?

Att Bonnie och Charles vill försöka hitta Sven och samtidigt ta reda på mer om Hämnaren är inte konstigt. Men det är svårt att lösa mysteriet. Folk i byn är rädda för Hämnaren och Bonnie och Charles blir varnade och till och med hotade med att de ska hålla sig borta. Men de måste ju försöka hitta Sven!

Alba och Douglas verka veta en del om den gamla historien och de varnar dem för ridläraren Paul. Är det Paul som kidnappat Sven? Ju mer de letar desto märkligare blir historien och till slut verkar det inte som de kan lita på någon i Skuggviken. Hur ska de kunna hitta Sven och samtidigt lösa mysteriet med Hämnaren?

Harriet Runevad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.