Rådisgänget – vänner för livet

av Håkan Ahrling

RådisgängetGillar du råttor och att ha dem som husdjur är detta en bok för dig! I boken lär vi känna pojkarna Danne och Rolle som har var sin tamråtta, eller som de kallar dem: rådisar. De kallar sig för rådisgänget och hittar på en massa roligt ihop under sommarlovet. Danne bor med sina föräldrar medan Rolle bor med sin pappa då hans mamma har lämnat familjen, något som Rolle inte vill prata om…

Men Rolles rådis blir sjuk och dör och rådisgänget blir inte detsamma längre. Pojkarna är helt knäckta och att köpa en ny råtta är inte att tänka på, då Rolles pappa sagt att det inte ska skaffas några nya husdjur efter råttan. Men Danne kommer på en idé som skulle kunna förändra allt! Då Rolles pappa är totalt ovetandes om råttans död, så kommer han inte märka om det kommer in en ny råtta i huset. Danne och Rolle ger sig ut på råttjakt men det är inte lätt att fånga en vild råtta. Tur att de får hjälp av Dannes råtta!

Vi får följa berättelsen både ur människornas som råttornas perspektiv. Råttorna är väldigt klipska och det är roligt att läsa berättelsen från råttornas perspektiv och om hur de ser på oss! Boken tar upp många viktiga ämnen såsom sorg och glädje, men även om att ställa upp för varandra. Det är inte alltid lätt att prata om svåra ämnen. Rolle vill inte prata om sin mamma som flyttat, han är ledsen över att hans råtta har dött, men med hjälp av sin kompis Danne får han stöd och hjälp. Kommer säkerligen att fungera bra som högläsningsbok då det finns mycket att prata om.

Christina Viklund

En tanke på “Rådisgänget – vänner för livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.