Draconia

Draconia-223x300av Patrik Bergström

Beryl vaknar till på en landsväg. Förutom sitt namn minns hon ingenting. Hon möter en gammal man på en åsnekärra och får följa med honom in till huvudstaden. Där hamnar hon på löftesfesten, den årliga tillställning där rikets furstar ska lova kejsaren trohet inför det kommande året.

På festen blir Beryl visad till ett bord med ett gäng udda typer. Arthur som är en gammal misslyckad magiker, vänlige Castor och ilskna Kasa, som är unga äventyrare från rikets utkanter. Helt plötsligt får Arthurs magi ny kraft. Det verkar vara något med Beryl som gör att hon förstärker magin omkring sig!

Tyvärr är det fler än dem som har känt av Beryls kraft och gärna vill använda den för egna syften. Det blir en jakt genom hela Draconia, där Beryl och hennes nyfunna vänner får fly från pirater och havsalver. Ska hon någonsin få veta sitt ursprung och ska den bräckliga freden i riket hålla?

Detta är en väldigt spännande bok för den som gillar fantasy och äventyr, med underbara teckningar av Filippo Vanzo. Ett plus är att den passar i nästan alla åldrar, även om den blir lite sorglig emellanåt.

Sofia Mattsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s