Frallan räddar världen

av Sara Ohlsson

Frallan

Frallan, eller Fransesca som hon egentligen heter är runt åtta år. Hon har precis börjat sitt första sommarlov och sover över hemma hos mormor. Det är roligt för mormor bor nära stranden, skogen och hon har även ett växthus på sin gård.

Men säger hon, det bästa hos mormor är mormor för hon vill nästan alltid göra samma saker som Frallan. Mormor har en kille som heter Klaus. Han bor i Tyskland och när han är hemma hos mormor så bor han i ett tält i trädgården. Det gör han eftersom han säger att det är bra för hälsan. Klaus arbetar som ornitolog, det betyder att han studerar fåglar. Han älskar fåglar nästan mer än han älskar mormor.

Frallan trivs med Klaus och tycker att han skulle bo alltid hos mormor. Men jag har ett helt liv i Tyskland och det är inte så lätt att lämna allt det säger han. De diskuterar mycket, både roliga och allvarliga saker. De ger sig ut på cykeltur i väntan på att mormor ska vakna. När hon sedan gör det föreslår hon att de går  till stranden. De har med sig varsin plastpåse som de plockar skräp i, sen ska de bada! Då händer nånting…

Detta är andra boken om Frallan, den första heter Frallan är bäst och kom tidigare i år. Del tre beräknas komma ut nästa år. Den kan läsas fristående men är så fint skriven att en genast vill kolla upp den första boken. Den kan läsas både som högläsning, en bok att läsa själv eller tillsammans. Den vänder sig till barn från ca sex år och uppåt.

Kan verkligen rekommendera Frallan till alla!

/Ulrika Tennberg

2 tankar om “Frallan räddar världen

  1. Ping: Frallan räddar världen – Sara Ohlsson och Lisen Adbåge – Eli läser och skriver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.