Den blå dörren

den-bla-dorren-en-spokhistoria

av Ewa Christina Johansson

Albin är på jakt efter en julklapp till sin kompis Lina. Han gillar Lina – hon är kul och är bra på matte och fysik. För henne är julklappar viktiga! Hon har redan köpt en till Albin. Hon har pratat om en ljusstake hon önskar sig, som hon har sett i en affär, på Lilla gatan 1. Albin beger sig dit.

Han tycker att det känns konstigt när han kommer till affären. Huset ser ut som ett rivningshus, öde och fallfärdigt. Är det verkligen rätt adress? Det är en blå dörr och ett fönster. Han skriver till Lina: Det finns ingen affär här, ingen ljusstake. Han tittar in i husets fönster och ser att det är en ljusstake där inne med ett tänt ljus! Är det ändå någon där inne? Han ser också en gammal vagn med en katt i. När han sedan går in, finns det ingenting där. Det han hade sett genom rutan finns inte…

Rummet känns hotfullt och konstigt.

När han tittar in i rummet utifrån tänds fler ljus i kandelabern, men det är ju ingen där. Hur går det till?

Han ser att det står välkommen till Lyckebo på en sten. En äldre man kommer förbi och varnar honom för att gå in i huset.

Albin  googlar Lyckebo och läser om dem som bodde där för längesedan, det är ingen trevlig läsning, det har brunnit i huset.  Albin undrar om han kan stoppa händelserna nu, eftersom han verkar kunna förflytta sig i tiden. Vilken spännande bok!

Ylva Lyshag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s