Våga längta

av Anna Ahlund

Bokserien Våga längta består av fyra lättlästa berättelser med fokus på kärlek, sex och relationer mellan unga. Äntligen! Äntligen är tiden med mossiga och torra kärleksskildringar i den lättlästa litteraturen förbi!

Anna Ahlund gör i Våga längta mer av det som hon bevisat i sina tidigare ungdomsromaner att hon är bra på. Berättandet är rappt, naket och pirrigt. Det blir aldrig smetigt eller pinsamt. Vi får följa fyra olika huvudpersoner i olika situationer. Jonas som går på fest i klänning och äntligen känner sig om sig själv. Mira som blir inlåst med sin förälskelse i ett klassrum. Mikael som längtar efter att bli kysst för första gången. Och Lova vars kille ska sova över hos henne, på riktigt, för första gången. På några få sidor målar Ahlund skarpa porträtt av karaktärerna och när boken är slut vill jag bara ha mer.

Våga längta vänder sig till unga över 13 år och tillhör lättläst nivå 4 (Lix 20). Jag tänker att de är perfekta för klassrummet. Böckerna är korta nog att kunna läsas under en lektion och inbjuder till diskussion om unga egnas verklighet. Ett måste till skolbiblioteket!

Johanna Sylwan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.