Astrid, alltid Astrid

av Charlotta Lannebo

En fin bok för 6-9 åringar och för högläsning som handlar om Astrid som egentligen heter Eva, men får höra att hennes mammas mormor hette Astrid och var en stark och modig kvinna, en matriark. Då vill Astrid också heta Astrid och efter en del tjat ordnar hennes mamma och pappa det. Astrid är också en stark tjej. Hennes familj är lite galen och det är rolig läsning att höra hur alla beter sig.

Astrid är yngst av fyra syskon och får inte alls göra det hennes syskon får göra. Hon måste gå till fritids. Där drömmer hon om att komma hem och och få slå upp en tjock bok och försvinna in i den. Hon vill att det är tyst. På fritids måste hon dela symaskin med Adam och han syr inte med samma färg som Astrid. Ibland blir hon hämtad på fritids av Julle, hennes brorsa. Astrids flöjtnotspapper är väldigt skrynkliga och hon får rådet att stryka dem. Det går inte så bra när Julle ska hjälpa till. De tar eld!

Astrid tycker att hon har svårt att få någon som lyssnar på henne, men hon lyckas ofta få igenom det hon vill på något sätt ändå.

Nästa bok om Astrid heter Astrid och Amir. De fina bilderna i böckerna har Maria Nilsson Thore gjort.

Ylva Lyshag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.