Den längsta resan

av Camilla Linde

Detta är ett rymdäventyr som består av tre delar, Uppvaknandet, Avslöjandet och Avgörandet.

Böckerna utspelar sig i framtiden, i berättelsen har forskare upptäckt en ny planet som skulle kunna hysa liv. Man har byggt ett rymdskepp för att åka dit, men eftersom resan beräknas ta 433 år har passagerarna sövts ner och lagts i sovkapslar för att överleva den långa resan.

Men det finns såklart även en besättning som sköter rymdskeppet. De har levt flera generationer på rymdskeppet. Deras jobb är att rymdskeppet och passagerarna ska komma fram säkert. Ett av barnen på skeppet, Allena, har dock lite svårt att ta sitt arbete på allvar. Hon tycker mer om att utforska olika delar av rymdskeppet, något som hennes familj har svårt att förstå.

En dag när Allena är i salen med de nedsövda passagerarna händer något. En kapsel välter och ur kliver en pojke. Han är i Allenas egen ålder. Knappt har de hunnit lära känna varandra innan något underligt händer med rymdskeppet. Lampor slocknar och skeppets system börjar stängas ner. Det blir såklart upp till Allena och den nya pojken att rädda rymdskeppet från undergång.

Alla som är det minsta fascinerade av rymden och rymdfärder tycker jag borde läsa denna serie. Förutom att den är väldigt spännande och lite läskig -till exempel ryktas det om så kallade ”Hudlösa”, människor som blivit monster utan hud. Så är det en intressant historia som väcker mycket tankar om saker som framtiden och rättvisa med mera.

/Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.