Morran, Frasse och Monsterexpeditionen

av Moni Nilsson, illustrationer Anna Fiske

Frasse har monsterskräck. Han kan inte sova, och han kan absolut inte gå på övernattningskalas för han vågar inte sova borta. Det spelar ingen roll att han är starkast på hela förskolan, för mot monsterskräck hjälper inget.

Då är det bra att ha Morran. Hon är Frasses farmor, och hon är inte som andra äldre. Farmor Morran kan en massa trolleritricks och hon är inte rädd för någonting. Morran säger att man inte får låta rädslorna tjuva det roliga. Så när Morran och Frasse ger sig ut på en monsterexpedition till monsterskogen kanske de faktiskt lyckas fånga ett monster…

”Morran, Frasse och Monsterexpeditionen” är en rolig och spännande berättelse som flera gånger får mig att skratta högt. Boken är lång, över hundra sidor, och innehåller ganska mycket text. Men den är uppdelad i korta kapitel och har fantastiska färgillustrationer, vilket gör den lätt och rolig att läsa och passar bra som högläsningsbok.

Huvudkaraktärerna i boken är Frasse och Morran. Det är kul att farmor får vara den galna och knasiga, samtidigt som det är lätt att känna igen sig i Frasses rädslor och ängslighet.

Nästa bok i serien om Morran och hennes barnbarn kommer under året och heter ”Morran, Tarzan och Deckarexpeditionen”. Jag ser fram emot att läsa mer om Morrans knasiga upptåg!

Maria Svahn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.