Zombie Zack till attack

av Christer Friman

zombie-zack-till-attack-DU ÄR NU SATT I KARANTÄN!
Vrålar Fabians pappa under sommarlovets första vecka. Vad är ens karantän? undrar Fabian, men fattar så mycket som att han har datorförbud ett tag framöver.

Det är bara det att han är såå nära att ta sig in i Zon Z. Den delen i hans onlinespel som nästan ingen annan lyckats ta sig till! Så mitt i natten smyger han upp, loggar in och tar sig genom den blå dörren. Men någonting går fel, och istället för att ha kommit in i spelets hemligaste del orsakar han strömavbrott i hela kvarteret, och det verkar som att han släppt in en slemmig Zombie i sitt rum?!

Samtidigt händer mystiska saker både i spelet och utanför. Det verkar finnas någon koppling mellan världarna som Fabian och hans kompis Niklas råkat på. Zombie Zack är dessutom inte den enda skumma typen som stryker omkring irl.

Jag kan personligen bli ganska trött på att vuxna författare skriver med dataspelstema för att locka ungdomar att läsa. Men jag tyckte ändå att denna bok gjorde det riktigt bra. Dels för att den fick mig att skratta flera gånger, och dels för att idén med boken är riktigt spännande. Framförallt blir man tidvis totalt förvirrad och undrar ständigt, vad händer egentligen?

/Sofia Mattsson

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.